17:00

Älvsjö AIK FF 2

Referat: Essinge IK - Älvsjö AIK FF 2

Första halvlek
Perfekta yttre förutsättningar för en fotbollspremiär med 20 grader och sol, hemmaplan och en hel del folk på läktarna, kul! Vi startade i ett högt tempo som motståndarna aldrig kom upp i. Redan från första minuten skapade vi målchanser som mycket väl hade kunnat ge utdelning målmässigt. Missade målchanser var annars eftermiddagens tema. Trots ett 15/20-tal riktigt kvalificerade målchanser var resultatet fortfarande jämnt. Filippo spräckte i alla fall nollan efter ca 10 minuter men vid det laget hade det likaväl kunnat stå både tre och fyra noll. Missade målchanser är dock inget att lägga mer uppmärksamhet vid. Vårt passningsspel och vår rörelse första halvtimmen var riktigt bra och vi gav inte motståndarna några möjligheter att varken hålla i bollen eller skapa några målchanser. Filippo och Max utökade målskörden till 4-0 och spelet såg stabilt och lugnt ut. Lite för lugnt i några sekunder och Nisses annars supersäkra nolla blev en etta efter en kontring från Älvsjös annars trötta spelare. Det hann bli 5-1 genom en snygg kanträd av Emil innan halvtidsvilan kom. I och med värmen samt vårt höga tempo var det en välbehövlig sådan. Vi pratade om att hålla uppe tempot i passningsspelet och fortsätta spela boll samt att inte lockas in i någon lättja trots det för dagen inte så starka motståndet.

Andra halvlek
Vi fortsatte bra i andra halvlek och skapade massvis med chanser även i denna halvlek. Filippo fortsatte göra mål även i andra halvlek och även anfallskollegan Kalle Netz satte dit ett par mål. Ett läckert inläggsskott i krysset av Lo, en strut av Sebastian samt ytterligare mål av Max gjorde att vi gjorde lika många mål i andra halvlek dom i den första och slutresultatet stannade således vid 10-1. Vi tar med oss tvåsiffrigt med mål, gott självförtroende, bra passningsspel och närkampsspel till nästa match och ser med tillförsikt fram emot resten av säsongen!

MVP:
Svårt att bara välja en spelare i en match där många visade framfötterna, men fyra mål i en match med många missade målchanser räcker för att ta hem det den här gången Filippo!